Wat doet incassobureau Zwolle als je hun inschakelt? 

Of je nu een bedrijf bent, particulier of een onderdeel bent van de overheid, soms loop je tegen onbetaalde facturen aan. Een debiteur betaalt deze niet omdat hij hem is vergeten of omdat hij het misschien niet eens is met een factuur. Wat de reden ook is dat de factuur onbetaald blijft, na een bepaalde periode wil jij je weer bezighouden met je core business en dat is meestal niet het innen van facturen. Maar wat doet incassobureau Zwolle als je hun inschakelt precies? 

Wat is een incassobureau? 

Kort gezegd houdt een incassobureau zich bezig met het innen van facturen in opdracht van anderen. Uiteraard zijn er meer zaken die komen kijken bij het innen van facturen, zoals bijvoorbeeld ook advisering over cashflow-problemen maar dat zijn vaak nevenactiviteiten. Incassobureau Zwolle is ook zo’n incassobureau en ondanks dat ze geen speciale bevoegdheden hebben zoals een deurwaarder, kunnen ze wel de eerste stap zetten in de goede richting.

Je hebt de mogelijkheid bij incassobureau Zwolle om eenmalige dossiers aan te brengen of om een contract af te sluiten zodat je tegen een voordelig tarief op regelmatige basis dossiers kan aanbrengen. Het is natuurlijk afhankelijk van de grote van jouw bedrijf en het aantal onbetaalde facturen of een contract een voordelige optie is. 

Heb je een oninbare vordering? Verkoop deze aan incassobureau Zwolle

Sommige vorderingen zijn gewoon oninbaar of lopen al zolang dat ze niet meer inbaar lijken. Je hebt dan geen geld in je handen, maar je wilt er toch vanaf. Een mooie tussenoplossing is als je de vordering verkoopt aan het incassobureau. Zo’n verkochte vordering wordt ook wel een ‘cessie’ genoemd en is een juridische term waar enkele voorwaarden aan zitten, zoals dat het moet worden kenbaar gemaakt aan de debiteur. Op die manier geeft het incassobureau jou wat geld in je handen en kun je het verlies beperken, terwijl zij lange procedures aan gaan om de hele vordering te innen zodat ze eraan verdienen. 

Een andere mogelijkheid die aangeboden kan worden is debt trading. Op die manier wordt een hele portefeuille aan onbetaalde facturen over genomen tegen ongeveer 25% van de nominale waarde. Op die manier heb je de schade en dus verlies beperkt en kan het incassobureau alsnog proberen het geld te innen en op die manier eraan verdienen. 

Wat doet incassobureau Zwolle als jij de vordering uit handen geeft?
Afhankelijk van hoe lang de vordering open staat en wat de situatie is, benadert incassobureau Zwolle de debiteur in eerste instantie schriftelijk met het verzoek te betalen. Erna worden vaak telefonische pogingen gedaan, wordt er een aanmaning en tot slot een ingebrekestelling verstuurd. Het is per dossier afhankelijk wat de exacte stappen zijn. Dit wordt mede beïnvloed door het wel of geen contact kunnen krijgen met de debiteur en de reden waarom de factuur niet eerder is voldaan. Dit alles wordt natuurlijk in overleg met jou gedaan zodat een incassotraject niet hoeft te betekenen dat je de debiteur als klant verliest.