Sfeerhaarden, een sfeervolle meerwaarde voor je woning

Het spreekt voor zich dat we allemaal in onze woning graag willen kunnen rekenen op een zo optimaal mogelijke gezelligheid. Er zijn op de markt heel wat verschillende zaken terug te vinden die daar een niet onbelangrijke bijdrage aan kunnen leveren. Dit geldt onder meer voor de zogenaamde sfeerhaarden die verkrijgbaar zijn. Voor dergelijke haarden geldt in de praktijk dat de eisen die eraan verbonden zijn een behoorlijk stuk lager liggen in vergelijking met de eisen voor traditionele open haarden. Daarnaast is het ook nog eens zo dat ze financieel veel interessanter zijn. In ieder geval mag het duidelijk zijn, ben jij van plan om wat extra sfeer en gezelligheid in je woning te creëren? Dan is het zonder meer een aanrader om de aanschaf van een sfeerhaard te overwegen.

Welke verschillende sfeerhaarden zijn er allemaal?

Wanneer je het aanbod met sfeerhaarden op de markt gaat vergelijken zal je tot de vaststelling komen dat er behoorlijk wat verschillende mogelijkheden bestaan. We maken wat dit betreft een onderscheid tussen bijvoorbeeld de exemplaren die je hieronder aantreft:

  1. Sfeerhaarden die werken op elektriciteit; 
  2. Gelhaarden;
  3. Gashaarden;
  4. Bio-ethanol haarden;

Bij het uitkiezen van één van deze verschillende sfeerhaarden dien je er altijd rekening mee te houden dat er mogelijks bepaalde specifieke eisen zijn waaraan moet worden voldaan. Ben je bijvoorbeeld van plan om je sfeerhaard in een soort van cinewall in te bouwen? Dan is het in principe veelal de beste keuze om te kiezen voor een exemplaar dat werkt op elektriciteit. Hou er bovendien rekening mee dat er bij een exemplaar op gas mogelijks extra voorzieningen kunnen zijn vereist. 

Met welke kosten dien je rekening te houden?

De kosten die voor sfeerhaarden in rekening worden gebracht zijn sterk afhankelijk van het type exemplaar waarvoor je kiest. Van alle verschillende mogelijkheden is het exemplaar dat werkt op gas veruit het duurst. Je moet er rekening mee houden dat je hierbij al snel een prijs op tafel moet leggen van zo’n slordige 3.500 euro of meer. Wil je liever een voordelige sfeerhaard aanschaffen? In dat geval zal je vooral willen kijken naar de elektrische sfeerhaarden die er bestaan. Hiervoor geldt namelijk dat ze doorgaans aangekocht kunnen worden voor een prijs gelegen tussen een paar honderd euro en gemiddeld zo’n 1.500 euro maximum. Dat maakt toch best een verschil.

Een meerwaarde voor in elke woning

Jarenlang was het zo dat veel mensen droomden van een haard in hun woning. Toen er enkel nog maar sprake was van een open haard was dat in veel gevallen helemaal geen optie. Dit niet in het minst omdat de vereiste voorzieningen niet aanwezig waren. Dat is natuurlijk vervelend. Tegenwoordig heeft de komst van de speciale sfeerhaarden daar verandering in gebracht. Deze haarden maken het namelijk mogelijk om te kunnen genieten van extra warmte in huis terwijl er zich ook nog eens een gezellig en sfeervol spektakel afspeelt. Zoals al aangehaald is het bovendien ook mogelijk om bij Ambiancehaarden.nl sfeerhaarden aan te schaffen in verschillende uitvoeringen waardoor er voor ieder een exemplaar bestaat welke perfect aansluit op de vooropgestelde verwachtingen.