Wijngeschenk kopen – proost op je personeel of je zakelijke relaties

De nectar van de goden, zo gaat wijn wel over de tong. Er zit iets chique en elegants in wijn geven. We doen het als we bij iemand op bezoek gaan, we trakteren onszelf er in een restaurant op. Een goede wijn betekent genieten van het leven, de kroon op een culinair maal, de joie de vivre van een feestelijk moment. Met wijn als relatiegeschenk of in een kerstpakket zit je eigenlijk altijd goed. Verras je relaties of je personeel dan ook dit jaar eens en ga een wijngeschenk kopen.

Alle kleuren van de regenboog

Wijn is een algemene term. Je hebt rode en witte en rosé. Maar ook grijze wijn (vin gris) en zelfs gele (vin jaune). Meestal schommelt het alcoholgehalte tussen de 9 en 14 procent. Wel zijn er ook versterkte wijnen waarvan de bekendste sherry, madeira en port zijn. Dan gaat het alcoholgehalte omhoog tot ca. 21 procent. Goed verpakte wijn, in een mooie doos of in een houten kistje, pakt meteen het oog en krijgt dan iets exclusiefs als gift. Met highlights zoals een anderhalve liter bordeauxwijn uit de Haut-Médoc, liggend in de bordeauxrode fluweelbekleding van een prachtig getimmerd kistje met slot. 

Wijngeschenk kopen voor het seizoen

Er zijn interessante standaard wijnpakketten te koop. Je hoeft die dus niet speciaal op maat te laten maken. Dat is overigens vaak wel mogelijk als je meer dan 50 wijngeschenken gaat afnemen. Een gewoon wijngeschenk kan bestaan uit enkele rode of witte wijnen. Bedenk dat rond kerst veel meer rood dan wit gedronken gaat worden. Terwijl in de zomer wit en rosé meer de voorkeur hebben. Moet het iets feestelijk worden? Dan staan daarvoor de Spaanse ‘champagnes’ gereed, van Cava. Echt exclusief is een wijngeschenk kopen uit de wingerds rond Reims, want dat is het enige gebied waar de échte champagne gemaakt wordt, bijvoorbeeld een mooie gerijpte en droge ‘brut’. 

Een kist als blijvertje

Verpakking in dozen leidt bij wijn vaak tot hele elegante bedrukkingen. Alleen is het nog mooier om je wijngeschenk in een kistvorm te houden. Zo’n kistje kun je ook bedrukken of laten graveren om er een speciaal accent aan te geven. En als de wijn eenmaal op is, blijft het kistje nog als souvenir. Want zo’n fraaie kist wordt graag gebruikt om kleine zaken in op te bergen terwijl een papieren verpakking met koord toch veelal in de prullenbak eindigt.

Wijngeschenk kopen met landenthema

Heb je als bedrijf een bepaalde relatie met een land, kijk dan even of dat toevallig ook een wijnland is. Want dan heb je meteen een landenthema voor het wijngeschenk kopen in je relatie- of kerstpakket. Iedereen kent natuurlijk de grote wijnlanden. Dat zijn Italië, Frankrijk, Spanje, Portugal, Duitsland, Chili, Zuid-Afrika en Australië. En zo zijn er nog wel een paar. Maar mocht je bedrijf iets met Zwitserland hebben, bijvoorbeeld omdat je in de uurwerkindustrie doende bent, dan kun je heel verrassend een Zwitsers wijngeschenk kopen! Het grote geheim van Zwitserland is namelijk dat ze zulke lekkere wijn maken dat ze het zelf ook allemaal opdrinken. Er wordt heel weinig geëxporteerd. Ook niet voor de hand liggende landen als Libanon hebben toch een wijnindustrie. Ben je in de verhuur business voor skichalets in Oostenrijk? Ook dat land maakt heerlijke wijnen in en rond Stiermarken. En zelfs in Zuid-Engeland worden goede witte wijnen gemaakt!

Heb je nog vragen? Vraag het aan de specialisten van Kerstpakketten XL.